KAPALI PİDELER

14 Kasım 2009 Cumartesi ·



Pazar kahvaltıları için harika bir tarif
MALZEME.(HAMUR İÇİN)
5 su bardağı
yarım paket yaşmaya
yarım çay bardağı sıvıyağ
bir bardak yoğurt veya yoğurt suyu
tuz ve su ..
İÇİ İÇİN
300 Gram kıyma
 2 büyük boy soğan
sıvı yağ
maydonoz,dere otu
tuz,karabiber,ve kırmızı toz biber
YAPILIŞI
unu bir kabın içine koyup ortasını havuz gibi açın yaşmayayı ılık suyu koyup önce mayayı eritin.Sonra tuzu,yoğurdu ve yağı ekleyip kulak memesi kıvamında hamur yapın. İçini önceden kavurup soğumaya bırakın ..Hamurdan bezeler alıp uzunluğuna açın içini koyup uçlardan başlayarak üstünü kapatın ve pidelerin üstüne yumurta sarısı sürün..

YAZILARIM

GEÇMİŞDE YAZDIKLARIM

MESAJLAR


Resimlihaber.com servisidir.

Tarihde bugün